fotograaf in huis

fotografie

 

1. de STORYshoot.

 

Laten we samen zitten en in jullie verhaal springen. En vooral in de fundatie. Waarom doen jullie wat jullie doen? En op welke manier? Wat is jullie karakter? Wat is jullie drijfveer? Maar ook: wat is jullie stip op de horizon? Waar wil je over 5 jaar zijn?

Tijdens zulke sessies schets ik altijd mee. Dat brengt enorme meerwaarde. Woorden krijgen meer diepgang, maar ook miscommunicatie wordt helder en die kunnen we direct tackelen.

Al sparrend, schetsend en hard op denkend komen we in een dag tijd al op een aardig niveau. Ik neem wat we vonden met mij mee naar huis en maak een manifesto voor je. Dit brengt jullie je fundatie. om nu op te bouwen, passend bij jullie karakter, op weg naar de juiste toekomst.

 

 

 

€1499

fotografie

 

2. ARTdirector in huis

 

Ik wordt jullie in house art-director. Samen zetten we jullie storytelling in een paar maanden tijd op de rit.

Eerst ga eerst met jullie zitten. Samen lopen we door het verhaal van jouw bedrijf of project heen. In deze sessie stellen we kritische vragen, vinden we antwoorden en diepen we kern uit. We zetten stippen op de horizon en leggen we de basis voor een design richting. Dat wordt ons kompas bij alle keuzes.

Vervolgens zetten we deze high level strategie om in concrete stappen. Hoe gaan we dit uitrollen op een behapbare manier? En daarna? Daarna ga ik het ook echt voor je maken. Om dit goed neer te zetten en te laten landen is het het beste als we een paar maanden (3?) samen optrekken en ik elke week een specifieke hoeveelheid tijd bij jullie aan boord ben. Zo wordt ik even onderdeel van het DNA en kan ik nog beter de vinger op het echte verhaal leggen.

 

€ vast bedrag per maand voor 3 maanden.

 

een paar cases uitgelicht

fotograaf

WAREhelden expositie

de naakte waarheid van ‘het nieuwe mooi’

12 vrouwen, 12 verhalen, 1 rode draad: Nu de cijfers van depressie onder jongeren blijft stijgen, breken we een lans met het hedendaagse schoonheidsideaal, voor onze kinderen en de kinderen van onze kinderen.

Elke WAREheld heeft een eigen verhaal. Eigen deuken, eigen stukken van glans, eigen onzekerheden, eigen feestelijkheden. Allen onderzoekend op weg naar deze wereld en het leven een stukje mooier maken. De set is er een die ontroert, doet verwonderen, laat genieten. Maar bovenal zal de collectie je aan het denken zetten.

lees hier meer over de expositie

fotograaf

de 4D merkstrateeg

Marieke Zwagerman is de vrouw achter ‘de 4D merkstrateeg‘. Een onderneming die strategie toegankelijk en werkbaar maakt. Met haar eigen boek en blauwdruk voor wat een merk nodig heeft om een goed merkhuis te bouwen stond ze al velen bij in het aanscherpen en praktische werkbaar maken van die stappen in de praktijk.

de 4D merkstrateeg is een positief, toegankelijk, grafisch sterk en kleurrijk merk. In de shoot kozen we ervoor haar ‘in haar merkidentiteit’ te laten stappen. De shoot was minimalistisch en open en in post production hebben we grafische elementen onderdeel gemaakt van de shoot.

fotograaf

Samantha Wellis – Mask Off

‘Ook met trauma ben jij compleet’, is waarmee Samantha’s website nu het gesprek met je opent.

Afgelopen jaar, vlak voor de zomer, kwam Samantha naar ons toe en zei; ‘ik weet niet waarom, Rian, maar ik denk dat ik met jou moet werken om mijn verhaal duidelijk te maken.’ Niet lang daarna dronken we samen een koffie en begon ons avontuur.

Mask Off is een onderneming die gaat staan voor mensen met jeugd trauma. Samantha spreekt, begeleidt en maakt woordenkunst vanuit haar eigen ervaringen in haar jeugd, gecombineerd met haar vakmanschap uit haar jaren in de jeugdzorg en het begeleiden en coachen van teams.
We ontwikkelden een ARTdirection en leidmotief over ‘het kiezen van goud, ook al is de achtergrond nog zo duister.’ De kern gedachte waar Samantha al haar werk op baseert.

Met gouden doeken, koloniale sieraden en heel veel joie de vivre zetten we in de fotostudio niet alleen haar verhaal neer, maar ook de basis voor haar merkidentiteit.

Het beeld brengt op toegankelijk wijze een onderwerk aan het daglicht, wat Mask Off een hele eigen positie in de markt geeft.

fotograaf

Emmekie Eijsbouts – Kunstenares in tuften

 

Emmeke maakt de mooist kunstwerken met tuften. Een kunstvorm waarmee je met een pistool en wol kleden maakt met de prachtigste grafische ontwerpen.

Haar stijl is minimalistisch, geïnspireerd op het gezinsleven, waar ze vol in zit als jonge moeder, en altijd met een ontzettend scherp ‘fingerspitzengefühle’ voor elegante kleurcombinaties.

Neus vooral even rond op haar website, wie weet vind je wat moois voor aan de muur (of op de grond).

fotografie voorbeelden

38 weken zwanger; wat is intimiteit?

38 weken zwanger; wat is intimiteit?

“wat is 'intimiteit', los van seksualiteit? Hoe beweeg je van accepteren naar beminnen?” Zo verschijnt Mariska voor mijn lens; een moeder die weer moeder wordt en steeds meer los komt van schoonheidsvinkjes. 'Dit wordt voor mij geen zwangerschapsshoot, hoor', herhaalt...

Lees meer
PRINT no.2

PRINT no.2

Zo dichtbij kijken, waardoor een lichaam lijnen wordt, lijnen een verhaal en een verhaal los komt van wat moet en gewoon bewonderd wordt voor wat is. Deze weken staan in het teken van het ontdekken van dit soort pareltjes in tussen alle WAREhelden foto's. Elke...

Lees meer
Ruimte voor ruimte

Ruimte voor ruimte

Daar ga ik dan,met de cirkelzaag als boterdoor een 18mm dikke spaanplaat.zzzzweeenngngngngng...op naar een sokkel.De kanten in verstek-want we willen geen nare randjes-,maar nog eerder:we willen het wel net iets toffer hebben dan tof.Net iets moeilijker  dan...

Lees meer
Tussen jouw gedachten, daar BEN JIJ.

Tussen jouw gedachten, daar BEN JIJ.

Ik vang je - tussen de gedachten - in jouw ik. Stel je in gedachten de Gazelle fietsen brochure voor uit de jaren 90. Vol met luid glimlachende fietsende mensen, waarvan het haar altijd in het gareel is en ze allemaal niet op de weg letten 😂. Een soort hybride tussen...

Lees meer
Daglicht, outdoor portret shoot

Daglicht, outdoor portret shoot

Op een bewolkte lente dag, besloten Karin en ik het Dwingelerveld in te trekken. Met een statief en camera onder de arm zochten we een mooie plek. De mooie plekken zijn daar talrijk en juist dan is het belangrijk bij het concept te blijven en de juiste plek te kiezen....

Lees meer

contact informatie

Studio tjilp
Rianne de Jong

atelier:
Rudi van Dantzigstraat 5.06
1095 PK Amsterdam

Postadres:
Burgemeester de Kievietstraat 78
1111 GP Diemen